Je restaurant stap voor stap verbouwen. Zo pak je dat aan!

Een restaurant verbouwen is een hele uitdaging. Je moet nadenken over het ontwerp, de planning, de budgettering en natuurlijk de uitvoering ervan. Het is belangrijk om alles goed te plannen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. In dit blogpost geven we je tips hoe je dit het beste aan kunt pakken.

1. Stel een plan op

Bedenk wat je precies wilt gaan verbouwen. Zoek inspiratie op internet, in tijdschriften of vraag advies aan vrienden of familie. Als je eenmaal weet wat je wilt, maak dan een moodboard. Op deze manier kun je je ideeën visueel maken en ze vervolgens met elkaar gaan vergelijken. Het is belangrijk dat je direct concreet wordt zodat je stappen kunt maken. Zoek dus bijvoorbeeld specifieke stijlen op en wat voor soort meubilair daarbij hoort. 

2. Bereken het budget

Bedenk hoeveel geld je maximaal wilt uitgeven aan de verbouwing. Houdt hierbij rekening met de kosten van het ontwerp, de materialen, de arbeidskosten en eventuele bijkomende kosten. Als je alles op een rijtje hebt, kun je gaan kijken wat er mogelijk is binnen je budget. Hierin is het belangrijk dat je niet alleen rekening houdt met de inrichting van het restaurant zelf maar ook met de keuken en alle spullen achter de bar. Het is slim om dit in verschillende budgetteringen op te nemen. Neem dus bijvoorbeeld een budget voor de keuken met alle spullen zoals een vrieskast, koelkast, oven, etc. Maak vervolgens een budget voor de inrichting met stoelen, tafels, etc. Ga zo door totdat je alles hebt. 

3. Neem contact op met een aannemer

Zoek een aannemer of architect die je kan helpen met het ontwerp en de uitvoering van de verbouwing. Bespreek met hen wat je precies wilt en maak een offerte op. Als je budget het toestaat, kun je ook een interieurdesigner inschakelen. Zij kunnen je helpen met het maken van een ontwerp en het uitzoeken van de juiste materialen.

4. Start met de verbouwing

Als alles is gepland en je hebt alle benodigde materialen, kun je beginnen met de verbouwing. Houdt hierbij rekening met de levertijden van de materialen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wil je zelf aan de slag gaan met de verbouwing of ga je liever een aannemer inschakelen? Wanneer je zelf aan de slag gaat, houd dan rekening met het feit dat je meer tijd kwijt bent aan dingen uitzoeken. Wanneer je het laat doen door een aannemer ben je minder tijd kwijt maar heb je wel meer kosten. 

5. Geniet van je nieuwe restaurant!

Na de verbouwing kun je met trots je nieuwe restaurant tonen aan je familie, vrienden en klanten.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie