Wat wordt jouw volgende vakantie?

Er is één ding waar we het hele jaar door naar uit kunnen kijken: vakantie. Op vakantie gaan betekent even afstand nemen van je dagelijkse leven, nieuwe herinneringen maken, mensen leren kennen en je in een heel  nieuwe omgeving te bevinden. Vakantie betekent ook ultiem ontspannen, helemaal op jouw manier. We zijn dan ook veel bezig met het plannen van vakanties en nadat de afgelopen twee jaar veel vakantieplannen werden omgegooid of afgezegd, is het nu tijd om dit dubbel en dwars in te halen. Wil jij ook weer graag op vakantie maar weet je nog niet goed hoe je jouw vrije dagen nu precies gaat inplannen? Dan doe je in dit blog meer inspiratie op om de ideale vakantie te beleven.

 

Stedentrip

Stedentrips zijn altijd al populair geweest, maar de laatste jaren lijken er steeds meer mensen regelmatig een andere stad te bezoeken. Het fijne is dat een stedentrip vaak niet te lang is en dus toegankelijker is om in te plannen. Je kunt een stedentrip natuurlijk helemaal inrichten zoals je zelf wilt. Ga je voor een week, een weekend of een dagje? En kies je dan voor een stad in Nederland of elders in Europa? Tegenwoordig kun je via platformen als Airbnb gemakkelijk een geschikte accommodatie vinden, vaak midden in de stad. Ideaal dus om een aantal dagen te vertoeven. In Europa vind je ontzettend veel steden die geschikt zijn voor een stedentrip. Ga bijvoorbeeld voor Barcelona. Het oude centrum vol kunst en cultuur, de ligging aan zee, bijzondere architectuur, heerlijke Catalaanse keuken en een bruisend uitgaansleven; Barcelona heeft alle ingrediënten voor een ideale stedentrip.

 

Huisje huren

Een eigen huisje in een rustige, bosrijke omgeving waar je eens helemaal tot rust kunt komen, ook dát is vakantie. Breng je favoriete mensen bij elkaar en geniet van een actieve vakantie. Neem bijvoorbeeld de Ardennen. Niet ver van huis, maar toch een bosrijk gebergte waar jij je prima kun vermaken. Hier kun je uitstekend fietsen, wandelen, kajakken, noem het maar op. Een vakantiehuis ardennen met zwembad zorgt voor een heerlijke actieve vakantie. Wil je nu nog meer ontspannen? Dan kun je bijvoorbeeld een wellness huisje huren. Kom tot rust in de sauna of jacuzzi bij het huisje en voel je als herboren.

 

Kamperen

Hoewel kamperen altijd al populair was, heeft het de afgelopen twee jaar een duidelijke comeback gemaakt. Waar vliegvakanties werden geannuleerd, stonden de campings juist bomvol. Het kamperen heeft dan ook een nieuwe waardering gekregen en we trekken er graag op uit met onze campers en caravans. Nederland leent zich als perfect land om op de camping te staan, voor jong en oud. Ga bijvoorbeeld voor een boerencamping, een camping in het buitenland of een met waterpark.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie