Voordelen van adverteren op Facebook

Steeds meer bedrijven maken gebruik van e commerce en online marketing. Marketing is altijd al een belangrijk onderdeel geweest van het bedrijfsleven. Marketing is een begrip dat staat voor de verbinding die gelegd moet worden tussen het bedrijf en de klant. Het gaat over de vraag hoe je de klant het beste kan bereiken en welke manier daarvoor mogelijk zijn. Tegenwoordig speelt het internet daarin 1 grote rol. Het is namelijk een plek waar bereikbaarheid erg toegankelijk is. Dat wil zeggen: online kan je relatief makkelijk jezelf als bedrijf te laten zien. Advertenties plaatsen is een van de manieren om een klant te bereiken of om klanten te werven. Facebook is een veelgebruikte plek waarop dat gebeurt. Vooral de laatste tijd is het meer een standaard regel dan uitzondering om te adverteren op Facebook. Maar hoe komt dat nou eigenlijk? Dat is een goede vraag. Hier wordt kort uitgelegd wat de voordelen zijn van advertenties plaatsen op Facebook.

Doelgroep bereiken

Facebook is eigenlijk het perfecte platform om een doelgroep te bereiken. Dit komt door de grote hoeveelheid mensen die gebruik maken van Facebook. Er is eigenlijk vrijwel niemand die geen Facebook heeft of er niet bekend mee is. Binnen Facebook kun je ook op meerdere manieren adverteren. Je kunt specifieke groepen benaderen, een voorbeeld is: boeren in de Achterhoek. Maar je kunt je ook richten op een leeftijdscategorie.

Verschillende soorten advertenties

Deze verschillende soorten advertenties kun je gebruiken in de strategie die het beste past bij jouw marketingplan. Dat wilt vooral zeggen: wanneer je gaat nadenken over hoe je het beste je doelgroep kan bereiken, passen daar bepaalde soort advertenties het beste bij. Het grote voordeel van Facebook is dat er dus binnen dat platform zelf ook al veel zelf te bepalen valt. Ook de mate waarin je adverteert kan verschillen, net als de manier waarop de advertenties tot stand komen. In de meeste gevallen komen advertenties tevoorschijn door middel van je internetgeschiedenis, zoals eerdere zoekopdrachten. Dus stel je voor, je kijkt naar kleding op het internet, in dat geval kan je als bedrijf dat schoenen verkoopt tevoorschijn komen op het dashboard van een potentiële klant.

Prijzen

En niet onbelangrijk: het is relatief goedkoop om op Facebook te adverteren. Dit is een groot voordeel vanwege de combinatie met het bereik dat je hebt. In principe is het adverteren op Facebook altijd een investering die de omvang van je klantennetwerk goed zal doen. Je wordt namelijk een stuk zichtbaarder als je adverteert op Facebook.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie