Hoe houdt je een hond bezig?

Een hond is een grote verantwoordelijkheid. Dit komt omdat hij of zij compleet afhankelijk van je is. Naast de standaard dingen zoals eten geven, een halsband hond aanschaffen, uitlaten, drinken verzorgen, tripjes naar de dierenarts als hij of zij ziek is; je moet het allemaal maar kunnen en er tijd voor hebben. Heb je dit niet? Dan moet je geen hond nemen! Maar goed, je hebt nog een andere taak; je hond bezig houden. Hoe je dit doet, lees je in deze blog zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult maken en dat is natuuelijk wel zo prettig.

Een kong

Een smakelijk gevuld Kong speeltje is een makkelijke manier om je hond voor langere tijd bezig te houden. Steek in de Kong gewoon vulling. Dit kunnen brokjes, kaas of natvoer in de opening zijn en je laat je hond zichzelf vermaken terwijl hij of zij hard werkt om bij hun beloning te komen. Hoewel de klassieke rode Kong het meest herkenbaar is in de speelgoedlijn en de beste optie voor de meeste volwassen honden, zouden senioren, puppy's en extreme kauwers een Kong moeten krijgen die voor hen (en hun tanden) ontworpen is. Je kunt het speelplezier verhogen (en jezelf wat extra rust gunnen) door de Kong nog eens te verstoppen en je pup hem te laten zoeken. 

Mindgames

Elk speeltje houdt een hond waarschijnlijk wel een tijdje bezig, maar een puzzelspelletje kan hem of haar zonder jou nog langer mentaal bezig houden dan de gemiddelde bal. Puzzel speelgoed is ook een geweldige manier om je pup te vermaken terwijl je hem of haar helpt nieuwe vaardigheden te leren, zoals het oplossen van problemen. Zoek een speeltje dat kan worden aangepast aan verschillende vaardigheidsniveaus, zodat je je hond kunt blijven uitdagen terwijl hij of zij nieuwe dingen leert.

Touwtrekken

Touwtrekken is een ander leuk spel om met je pup te spelen, maar het moet wel met z'n tweeën gebeuren; tenzij je je hond zich aan een solo touw trekspeeltje laat onderwerpen. Een touwtrek speeltje in een boom bijvoorbeeld, is een eenvoudig speeltje dat je kunt bevestigen aan een vast object boven je hoofd, zoals een boomtak of een stevige balk in de woonkamer. Met een bal die aan een speciaal ontworpen bungee koord is bevestigd, kan je hond zoveel trekken en rukken als hij wil zonder de bal kwijt te raken. Met andere woorden; je hond kan urenlang met de bal spelen terwijl jij je op andere dingen concentreert.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie