Examentraining kan een groot verschil maken

De examens van dit jaar zitten er alweer op, al komen er nog wel herexamens aan voor alle vakken. Maar als jouw kind volgend jaar examen moet gaan doen, dan is het wellicht nu al verstandig om hem of haar aan te melden voor de examentraining van na de zomervakantie. Het is verstandig om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen. Je kind heeft dan nog ruim de tijd om een nieuwe manier van leren aan te leren. En dat is waar een examentraining voor is. Natuurlijk gaat het ook over bepaalde vakken, maar het is vooral het leren leren op de juiste manier dat ervoor moet zorgen dat je kind meer zelfverzekerd de examens in gaat.

Examentraining is echt een aanrader

Tijdens de examentraining wordt telkens een bepaald vak onder handen genomen. Het is dus zaak goed te kijken voor welke vakken jouw kind wel wat hulp kan gebruiken en je kind voor deze vakken of zelfs voor dit enkele vak aan te melden. De docenten die de examentraining begeleiden zijn allemaal ervaren, gemotiveerd en enthousiast en zullen alles op alles zetten om jouw kind de handvatten te geven om de examens zo goed mogelijk te maken. Het lijkt overdreven om direct aan het begin van het nieuwe schooljaar examentraining in te zetten, maar het werkt écht!

Een weekendje naar Leiden voor deze training

De examentraining wordt gegeven in de schoolvakanties en de weekenden in Leiden. Het gaat telkens om een training van 2 of 3 volle dagen waarbij je kind volledig wordt onderdompeld in de examenstof en zo kennis verkrijgt die het anders misschien gemist zou hebben. Per docent zijn maximaal 5 leerlingen, de groepjes zijn dus klein en dat zorgt er weer voor dat kinderen/leerlingen eerder vragen durven te stellen. Tijdens deze training komen alle aspecten van een bepaald vak aan bod. Ook iets dat lang geleden al aangeleerd is wordt nogmaals herhaald.

Een voorsprong op het leren

De examenperiode is een stressvolle periode waarin je kind allerlei emoties zal ervaren. Van onzekerheid tot radeloosheid, van faalangst tot niet meer kunnen slapen. Jij hebt de mogelijkheid om je kind (deels) te behoeden voor deze moeilijkheden. Een voorsprong op het leren en het aanleren van een nieuwe manier van leren kan een heel groot verschil maken. En dat kan nu net het zetje zijn dat jouw kind nodig heeft om de examens succesvol af te leggen en door te kunnen naar de volgende opleiding.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie