Een fiets kiezen

Het kiezen van de fiets die het best bij je behoeften past, kan een lastige taak zijn. Of je nu wilt fietsen naar werk, fit wilt worden of gewoon de natuur wilt verkennen; de fiets is het perfecte hulpmiddel om dat te doen. Maar er is een verwarrend groot, en groeiend, aantal verschillende soorten fietsen om uit te kiezen. Dus, als je jezelf afvraagt ‘Welk type fiets moet ik kopen?’, lees dan verder, want wij begeleiden je door een aantal fietstypes die vandaag de dag worden aangeboden om je te helpen de fiets te vinden die het beste bij jouw wensen past.

Speed pedelec

Een speed pedelec is een type fiets dat je niet heel veel ziet, maar wel steeds populairder wordt. Pedelec is de verzamelnaam voor elektrisch aangedreven fietsen met trapondersteuning. Het verwijst naar een fiets die alleen kracht levert wanneer de fietser de pedalen indrukt. Er zijn twee soorten elektrische fietsen: de 'gewone' elektrische fiets en de relatief nieuwe 'speed pedelec'. Een elektrische fiets stopt met het geven van trapondersteuning bij snelheden hoger dan ongeveer 25 km/h, een speed pedelec biedt geen trapondersteuning meer bij snelheden hoger dan 45 km/h. Het is dan ook verplicht om een helm te dragen op een speed pedelec. Dit type fiets is geschikt voor wat langere ritten op verharde wegen.

Mountainbike

Mountainbikes zijn gemaakt voor het ruigste terrein dat de natuur te bieden heeft. Ze zijn robuust gebouwd met agressieve, knobbelige banden die ontworpen zijn om grip te vinden op bijna elke ondergrond. Ze hebben ook krachtige remmen die gebruik maken van schijven in het midden van de wielen, en duurdere fietsen hebben vering aan beide uiteinden voor betere controle op ruw terrein. De versnelling is zo ontworpen dat je steil terrein op en af kunt, met een groot bereik om de verschillende hellingen aan te kunnen. Kijk hier meer over zodat je een goede keuze zult maken en dat is natuurlijk wel zo prettig om te weten.

Normale fiets en elektrische fiets

De normale fiets is vooral geschikt wanneer je in stadse omgevingen fiets. Een boodschapje doen, naar de sportschool, naar werk, naar je school; de kleine, gewone ritjes. Ook binnen deze categorie is ruime keuze. Daarnaast heb je nog een elektrische fiets. Deze fiets is geschikt wanneer je wel een normale fiets wil, maar wel een beetje trapondersteuning kunt gebruiken. Dit is geen schande, als je zo lekker kunt blijven fietsen moet je dat vooral doen!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie